A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Németh Szilárd nyomdokaiban a Fidelitas elnök

Böröcz László, Fidelitas elnök országgyűlési képviselőként tett első megnyilatkozása nem okozott csalódást azok számára, akik figyelemmel kísérték az ifjú titán eddigi magasröptű megszólalásait. Érzékletesen mutatja a nyilatkozata, hogy a Fidesz ifjúsági szervezetének vezetőjének inkább maradnia kellett volna a plakátok rongálásánál, mert az még megy neki, viszont sajnálatos módon a fiatalok helyzetének elemzésével már nem tud megbirkózni. A Jobbik Ifjúsági Tagozata szerint elképesztő az, ahogy a Fidelitas elnöke az elvándorlás kapcsán javuló tendenciákról beszél, hiszen a valóság teljesen mást mutat. Nemrég látott ugyanis napvilágot az az egyik legfrissebb statisztika, amely szerint tovább nőtt a magyarok száma Nagy-Britanniában.

Tehát a kivándorlási folyamat nemhogy lassulni látszik, hanem egyre inkább fokozódik. Sokatmondó az a tény is, hogy a Fidesz áprilisi győzelme után négyszer, azaz négyszer többen érdeklődtek, illetve kezdtek el munkát keresni külföldön. Elkeserítő hozadéka ennek a folyamatnak, hogy ma már minden 6. magyar külföldön születik, így az elvándorlás miatt a demográfiai katasztrófa felé egyre gyorsabban robog hazánk.

Azon a kijelentésén pedig már meg se lepődünk Böröcz Lászlónak, miszerint a kormányzat nem akar újabb programokat indítani a külföldön dolgozó fiatalok hazacsábítására, mert ez sajnos teljesen beleilleszkedik az eddigi struccpolitikájába. A Jobbik a kormányzati önámítással és problémaelfedéssel szemben folytatni fogja a küzdelmet azért, hogy itthon tudjuk tartani a fiatalokat, ill. haza tudjuk hozni a már elvándoroltakat. Küzdeni fogunk a lakhatást segítő bérlakás-építési programunk beindításáért, a bérunió megvalósulásáért, a megfelelő oktatásért és a kiszámítható jövőképért.

Tesszük mindezt azért, hogy egy külföldi tartózkodás tényleg csak kalandvágyból történjen és ne egy emberhez méltó megélhetési vágyból fakadjon. Böröcz Lászlónak pedig javasoljuk, hogy a jövőben ne azokból a fidelitasos aktivitásból induljon ki a kormányzati sajtónak tett nyilatkozatainál, akik 100 ezreket kaptak már azért, ha egyenesen tudtak kiragasztani egy matricát egy Jobbik irodára, olvasható Kálló Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos alelnökének közleményében.

Aktuális