A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Előzés közben a kommenteket olvasgatta a tragédiát okozó román sofőr

Élőben közvetítette a Facebookon a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a kisbusz sofőrje – íra az MTI, romániai hírforrásokra hivatkozva. A román kisbusz okozta a balesetet, az áldozatok közül heten románok. A baleset kedd este, a 4-es főút 59-es kilométerénél történt, egy kisbusz és egy homokot szállító teherautó ütközött össze. Az áldozatok a román rendszámú kisbusz utasai voltak, romániai sajtóértesülések szerint heten közülük román állampolgárok.

Az Adevarul oldalán, és több más romániai portálon is közzétett felvételen az látszik, hogy a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefonja kameráját az út felé fordítja, és egy egyenes útszakaszon egy kisbusz valamint egy teherautó előzésébe kezd. Jól látható, hogy jön szembe a piros fülkéjű teherautó, de a sofőr semmit nem próbál tenni azért, hogy elkerülje az ütközést, majd a felvétel hirtelen véget ér. 

A román sajtóba a felvételnek egy olyan változata került, amelyen a minden bizonnyal sokadjára lejátszott közvetítést nézi és román nyelven kommentálja egy férfihang, miközben a háttérben zene hallatszik. Azt állapítja meg, hogy a sofőr bizonyára azért nem figyelt az útra, mert az előzés közben olvasta az élő közvetítéséhez fűzött kommentárt. 

A Digi 24 hírtelevízió szerint a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé. Utasai a Maros megyei Désfalváról (Deaj) származtak. A román külügyminisztérium kedden késő este azt közölte, hogy az áldozatok nagy számára való tekintettel a holttestek hazaszállításának a költségeit a minisztérium sürgősségi alapjából fedezik.

Képgaléria


Aktuális