A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Ismét több mint 100 ezren a Kossuth téren (Videó)

Képgaléria

Újabb tüntetést tartottak szombaton Budapesten a demokráciáért és a sajtószabadságért. A tömeg a Kossuth térről vonult át a Szabad sajtó útjára, ahol beszédeket mondtak. Ismét nagyon sokan vonultak utcára, hogy a kormány ellen tüntessenek. A tömegben most is ott voltak a Jobbik politikusai, tagjai és szimpatizánsai is.

A mai demonstráció témája a sajtószabadság volt, melynek visszaállítása érdekében - ahogy azt pénteken Volner János bejelentette - népszavazást kezdeményeznek. Márky-Zay Péter szerint naponta meg kell vívni a gonosszal és hiába hazudott a Fidesz, mi itt vagyunk és itt is maradunk! Arra kérte az embereket, hogy ne féljenek, mert Orbánék rendszerét kizárólag a félelem tartja egyben.

Márki-Zay Pétert a beszédek elkezdése előtt kérte az index.hu egy rövid interjúra.

Milyen hatása van az efféle tüntetéseknek, illetve annak, hogy ön áll a színpadon?

Márki-Zay Péter: Annak, hogy én állok a színpadon nem tudom milyen hatása van, de a tüntetésnek a hatása, hogy egy héttel a választás után, egy héttel ezelőtt én magam is átéltem ebben a tömeggel családommal, hogy nem vagyunk egyedül, mi vagyunk többen. Hatalmas tömeg eljött és reményt adott. Letargiából sikerült visszahúzni az ellenzéket. És azt gondolom, hogy ez a legfntosabb mondanivalója az ilyen tüntetéseknek. Nem adhatjuk fel, nem hagyhatjuk el az országot, igenis, ha összefogunk, akkor mi vagyunk erősebbek.

További tüntetésekre számít? Ön szerint minden hétvégén kijönnek mostantól?

Márki-Zay Péter: Én nem gondolom, hogy minden hétvégén ki kell jönni, hanem akkor, ha van oka. Ennek két tüntetésnek volt, reményt kellett adni. De biztos vagyok benne, hogy ez a hatalom fog még okot szolgáltatni a jövőben, és olyankor ki kell állnunk egymás mellett és akkor kell kijönni, minél nagyobb számban.

Aktuális