A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Így mentené meg Vona Gábor a nyugdíjrendszert és az egészségügyi alapellátást

A nyugdíjrendszer és az egészségügyi alapellátás reformjának szükségességéről beszélt mai budapesti satótájékoztatóján Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje. Az elenzéki vezető szerint kiemelten fontos, hogy az idősek állami támogatása, illetve a háziorvosi praxisok helyzete ne csupán tüneti kezelésen, hanem rendszerszintű reformon essen át. A pártelnök 18 egyéni vállalása közül a mai kettő volt az utolsó. Vona Gábor elmondta, hogy a nyugdíjrendszer egy annyira komplex és nehéz problémakör,

Még a stadionok fenntartója is olcsóbban kapja a gázt, mint a lakosság

Már a stadionokat is fenntartó Nemzeti Sportközpontok (NSK) is olcsóbban kapja a földgázt, mint a lakosság, a Fidesz mégis indokolatlannak tart egy újabb rezsicsökkentést. Az adatok közben azt mutatják, hogy a földgáz tőzsdei jegyzésára már a 2013-as rezsicsökkentés idején lejtmenetnek indult, a magyar lakosság viszont ebből semmit sem érezhetett a befagyasztott hatósági árak miatt. „Az új rendszerben a fogyasztási helyek 57 százalékánál nincs áremelés” – magyarázta 2010 novemberében a 2011. január elsejétől érvényes gázáremelést Fellegi Tamás fejlesztési miniszter.

Januárban újabb 97 migránst hozott a nyakunkra a fideszes kormány

Ha ezt megszorozzuk 12-vel, megint veszélyesen közel kerülünk a bűvös 1300-hoz. A tavalyi 1291 után idén januárban további 97 menedékkérőt részesített nemzetközi védelemben a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal – derül ki a BMH honlapjára feltöltött legfrissebb statisztikákból. A múlt hónapban 10 személy kapott menekültstátuszt, 86-an oltalmazotti elismerést, egyvalaki pedig befogadotti státuszt (a három jogállás közötti fő különbségek a családegyesítési jogban és az állampolgársághoz jutás nehézségében rejlenek).

Juszt László: A Fidesz elszámolta magát az abszolút többséget illetően

Juszt László Facebook-oldalán írja, hogy van egy kis baj a kormányfő számolásával, amely szerint mindenképpen nyerésre állnak: „Orbán Viktor tegnap este Visegrádon szigorúan zárt körben arról beszélt: jó pozícióban várja a kormány és a Fidesz a választást. Ő nem szeretne koalíciós kormányzást, a Fidesznek a felmérések szerint van 2,2 millió szavazója, ezzel megszerezhető az abszolút többség április 8-án.” Juszt László megjegyzi, hogy a matematika ettől eltérő képet mutat, mivel Magyarország népessége 2018. február 16-án 9 776 547 fő, ebből a választókorú lakosok száma nagyjából 7 821 000, azaz „lehet gondolkodni… 

Bukta bélmegyeri vadászterületét Mészáros Lőrinc a fideszes oligarcha

Már nem kell a helikopter, bukta vadászterületét Mészáros Lőrinc. Ez az a békési település, ahová a rossz közút miatt helikopterrel jár kastélyába a felcsúti milliárdos. A járásbíróság friss ítélete szerint nem volt szabályos az a földtulajdonosi közgyűlés, amelyen az ifjabb Mészáros Lőrinc vezette társaság megszerezte a vadászati jogot. Az állam a vadászterületek átszabásával és a szavazati jogával élve hozza helyzetbe a neki kedves társaságokat.

Fél óra alatt 10 milliárdot keresett Pénztáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc tegnap 10 milliárdot keresett fél óra alatt azzal, hogy legfontosabb cégeit vagy azok egy részét átadta az Opus Nyrt-nek, ahol ezzel még nagyobb részesedést szerzett. Na és hol van itt a turpisság? Az Opus Nyrt. csütörtöki bejelentése szerint Mészáros Lőrinc 100 milliárd forint értékű részvénycsomaggal gazdagodik, mert megválik az állami támogatásokkal kitömött cégeitől. Annyira azért mégsem válik meg, de jó sok pénz üti a markát, hiszen az Opus Nyrt. már eleve egy Mészáros által is irányított társaság, aminek igazgatótanácsa most úgy döntött, hogy 611 forintos árfolyamon részvényeket bocsát ki, amik aztán Mészároshoz kerülnek legfontosabb cégeiért cserébe. 

Ha nem fizetsz, mehetsz?

A Jobbik úgy véli, hogy a XXI. században a tudás alapú társadalom eszménye és az élethosszig tartó tanulás szükségességével szemben ma Magyarországon szinte luxusnak számít a felsőoktatásban való részvétel. Folyamatosan csökken az érdeklődés az egyetemi, főiskolai képzések iránt: míg a 2010-ben a jelentkezők száma a 140 ezer főt is meghaladta, 2016-ra 30 ezer fős visszaesés volt tapasztalható. Ez a népességfogyást figyelembe véve is magas adat. Azonban nem meglepő annak fényében, hogy a jelenlegi felsőoktatásba kerülésnek nem a szorgalom és a tudás a mércéje. Egyre inkább a szülők pénztárcája határozza meg, ki jogosult egyetemre járni.

Botrányt csinált a fideszes szóvivő a kormányinfón!

Lázár János heti kormányinfója pont úgy indult, ahogy rendesen. A Fidesz-hű újságírók feltették izzasztó alákérdezéseiket, de egyszer csak történt valami váratlan….. A 109. Kormányinfón Kovács Zoltán kormányszóvivő nem engedte kérdezni a Guardian budapesti tudósítóját, Daniel Nolant. Nolan magához ragadta a mikrofont Az egyetlen „érv” az volt, hogy itt és most csak magyarul lehet feltenni kérdéseket. Kovács Zoltán a teremből való kivezetéssel fenyegette meg újságírót!

Az MTI is elhallgatja a Fidesz korrupciós ügyeit

Ma - hasonlóan a hétfői naphoz - sajtótájékoztatót tartottam a Fideszhez és Orbán Viktorhoz köthető cégek és magányszemélyek rendszerszintű korrupciós botrányairól. Elmondtam, hogy a kormány államtitkárának ténykedése miatt 3300 millió forintot kell az adófizetőknek visszafizetniük az Európai Uniónak. Elmondtam, hogy ennek az államtitkárnak a felesége egészségügyi eszközök beszerzése közben törvénytelen kartellgyanúba keveredett.

Aktuális