A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Az egészségügyi rendszer, bármikor összedőlhet hazánkban!

Pécsen is felmondott a kórház sürgősségi osztályának vezetője, mert a minisztériumtól, illetve az egyetemtől sem kapta meg a kellő támogatást, így pedig nem lehetett biztosítani a normális működést. Komáromi Zoltán az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy fejetlenség van a háttérben, erre utal Nagy Anikó lemondása is, és olyan, mintha a minisztériumot nem is vezetnék, írja a zsurpubi.hu.

A háziorvos az elhalálozott szívbeteg esetével kapcsolatban rámutatott, hogy el lehetett volna kerülni a tragédiát.


- Ez egy következmények nélküli ország, és egyre inkább az lesz.


- összegezte Komáromi a történteket és az egészségügyben (is) várható, nem túl biztató kilátásokat.

Közben az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nyilvántartási adataiból kiderült az is, hogy 332 tartósan betöltetlen háziorvosi praxis van az országban. Az eszközhiány, a hosszú várólisták szintén évek óta megoldatlan, súlyos problémák. Az egészségügyi ellátás hiányosságai, a kormány által a propagandával elfedni igyekezett lesújtó állapotok egyre több emberéletet követelnek.

Lehetséges, hogy az érintetteknek, a felelősöknek alaposan szemügyre kellene végre venniük a Tízparancsolat V. pontját.

Aktuális