A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Durván emeli a kormány a sztrádamatricákat!

Nem elég, hogy a fizetéshez viszonyítva itt a legdrágább, még tovább emeli a FIDESZ-KDMP-s kormánya az autópálya díjakat! Október első napjától, hétfőtől 17 százalékkal drágul a heti sztrádamatrica - emlékeztet a Napi.hu. Hétfőtől 2 975 forint helyett 3 500 forintba kerül majd a heti sztrádamatrica. A több mint 7 személyes személyautók, például a kisbuszok tíznapos matricája októbertől szintén 18 százalékkal, 7 000 forintra drágul. Az autóbuszok matricája is drágább lesz: 15 500 forintba kerül októbertől, szemben az eddigi 13 385 forinttal, vagyis itt 16 százalékos a díjemelkedés.

Az áremelkedés idén 700 millió forinttal több bevételt termelhet, jövőre pedig 4,8 milliárd plusz származhat a heti e-matrica díjnövekedéséből. Emellett a NÚSZ Zrt. viszonteladói partnerei számára október 1-től már nem engedélyezi az országos, éves e-matrica eladását. Erre kizárólag a társaság ügyfélszolgálati irodáiban és online értékesítési felületén lesz lehetőség.

Aktuális