A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Komolyan drágulni fog a benzin, az euro az egekben, a dilettáns kormányunk pedig tehetetlen!

Szerdán elég komolyan megdrágul a benzin, 7 forintot emel a Mol majd, írja az MTI piaci forrásokra hivatkozva. Így 399 forint lesz lesz egy liter 95-ös benzin átlagára nálunk. Ezzel párhuzamosan egyébként a dízel nagykerárát is több mint tíz százalékkal emelik, egészen pontosan 5 forinttal. Így egy liter gázolaj átlagára 407 forintra ugrik majd. 2012 elején olt egyébként nálunk forintban a legdrágább a benzin, akkor 451 forint volt, a gázolaj ára is akkoriban járt rekordmagas, ott 449 forint volt eddig a csúcs.

Az árrobbanás csak idő kérdése

A mostani erős forintgyengüléstől a mostani drágulás jó eséllyel nem független. A hosszabb távú folyamatok kapcsán nemrég az Erste elemzője írt az Indexre cikket arról, hogy könnyen lehet, hogy évekig magas kőolajárakhoz kell hozzászoknunk.

index.hu

Aktuális