A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Ismét magyar tulajdonban az Extreme Digital

Újra a két magyar vezető, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula lesz a kizárólagos tulajdonosa az Extreme Digitalnak (ED). Gyorsan kellett lépni, mert a korábbi befektetőtárs, a dél-afrikai Steinhoff négy hónapja súlyos gondokkal küzd és ez veszélyeztette az ED hazai reputációját. Az Extreme Digital (ED) magyar tulajdonosai (Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula) visszavásárolják az Extreme Digital 50,4 százalékát a dél-afrikai tulajdonostárstól, a Steinhoff Internationaltól, írja az index.

A dél-afrikai csoport 2015 óta volt tulajdonostárs az elektronikai cikkek kereskedelmével foglalkozó online és offline üzletekkel is rendelkező csoportban. Hogy mennyiért szállt be anno a Steinhoff és mennyibe került a kivásárlás, azt a vevők nem árulták el, de úgy tudjuk, hogy amint a Steinhoff nemzetközi problémái kipattantak, Várkonyi Balázsék keresték meg a Steinhoff vezetőit, ami eleinte nem is volt egyszerű, mert a botrány kirobbanása után nagyon gyorsan változott a cég vezetése, nehezen alakult ki, hogy ki is a kompetens tárgyaló.

Szerencsére azért a rendkívül eladósodott Steinhoff International részéről is volt eladási szándék, mert a johannesburgi központ úgy döntött, hogy a főtevékenységén kívüli üzleteiből pénzt csinál. Ilyen volt az Extreme Digital, egy román plázacég, de más ingatlanok is az eladás sorsára jutottak.

Az Index kérdésére Várkonyi Balázs annyit azért mondott az árazásról, hogy azt gondolom, hogy nem jártunk rosszul az üzlettel, de piaci árat fizettünk és az Extreme Digital természetesen sokat ér.

A megállapodás a Steinhoff korábbi 15 millió eurós tőkeemelését is rendezi valamiképpen.

Aktuális