A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Kitúrnák a Mol-t az oroszok Horvátországban

A Mol Nyrt. helyére lépne a Rosznyefty orosz olajvállalat, amennyiben a horvát kormány új stratégiai partnert keresne az INA horvát olajipari vállalatban

- közölte Igor Secin, a Rosznyefty vezetője a Jutarnji List című horvát napilapnak. Secin az interjúban kiemelte: "érdekelődnek a hatékony beruházások iránt a régióban". Az INA egy klasszikus kutatási, termelési és értékesítési vállalat - mondta, majd hozzátette: "a mi szempontunkból azonban két kulcsfontosságú tulajdona is van, a sziszeki és rijekai finomító". Kifejtette: tud arról, hogy a Mol szerint a sziszeki finomító nem kifizetődő és túl sok alkalmazottja van, de szerinte nem kell bezárni a finomítókat, amelyek egy modernizáció után fontos pozíciót tölthetnének be az európai kőolaj-feldolgozásban.

"Amennyiben a Rosznyefty belép az INA tulajdonosi struktúrájába, modernizálja a horvát vállalat üzemeit és azok képesek lesznek piaci keretek között jövedelmezően működni"

- jelentette ki. Szavai szerint a finomítók a Földközi-tenger térségében jelentős lehetőséggel bírnak logisztikai előnyük miatt. Ezért is fontolgatják annak lehetőségét, hogy megerősítsék jelenlétüket ezen a piacon - szögezte le.

MTI

Aktuális