A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Brutál módon drágulhatnak az üzemanyagok

Míg május végén az OPEC (Kőolaj-exportáló Országok Szervezete) úgy döntött, hogy ötven dollárban határozza meg az olaj hordónkénti árát, mostanra úgy tűnik, ez nem tartható és emiatt jelentős emelés várható. Akár 70 dollárra is felmehet a hordónkénti ár. – Az OPEC országok részéről van egy olyan hajlandóság, hogy továbbra is tartanák az olajkitermelés visszafogást. Ez a megállapodás idén év elejétől indult el. A terveik szerint jövő márciusig tartanák. Ha kevesebb olajat termelnek ki akkor nyilván a kínálat is kevesebb lesz. És ez egyértelműen felhajtja a nemzetközi kőolajárakat – magyarázza Szalayné Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője. 

Tovább növeli járatszámát a Lufthansa Budapest és Frankfurt között

Jövőre jön a hatodik napi járat a két város között, 20%-kal nő a járatszám az útvonalon Újabb bővítést jelentette be a Lufthansa a Budapest - Frankfurt útvonalon. Az eddigi menetrend szerint a nyári időszakban öt, a téli menetrendben pedig négy járat közlekedett a két város között. 2017. november 27-étől viszont a téli időszak alatt is naponta öt járat közül választhatnak az utasok, a mostani bejelentés értelmében pedig a 2018-as nyári menetrend 2018. március 25-i életbe lépésétől már naponta hat járat közlekedik a magyar főváros és Németország legforgalmasabb repülőtere között.

Diszkont benzinkutakat nyit az ALDI Magyarországon

Ismét újdonsággal jelentkezik az ALDI: diszkont automata üzemanyagtöltő állomásokat nyit több magyarországi áruházának parkolójában, ahol a vásárlók garantáltan kiváló minőségű, MSZ EN 590 és MSZ EN 228 normának megfelelő üzemanyagot tankolhatnak. Negyedik innovatív fejlesztésével lép elő az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ebben az évben: a diszkontlánc januárban Magyarországon elsőként teljes hazai üzlethálózatával és a biatorbágyi logisztikai központjával zöldáramra állt át, a nyár folyamán öt ideiglenes üzletet nyitott a legnépszerűbb zenei fesztiválokon és a vizes-vb két helyszínén, szeptembertől pedig ALDI Utazás márkanév alatt online foglalható utazásokat, szállásokat és repülőjegyet kínál vásárlói számára.

Kitúrnák a Mol-t az oroszok Horvátországban

A Mol Nyrt. helyére lépne a Rosznyefty orosz olajvállalat, amennyiben a horvát kormány új stratégiai partnert keresne az INA horvát olajipari vállalatban

Ilyen a fideszes bérunió: öt év alatt hétszeres fizetésemelés a jegybanknál

Ötször annyi pénzt markolnak fel a legfőbb döntéshozó szerv tagjai, mint négy éve, a vezetőknek és vezető tisztségviselőknek kifizetett juttatások három és fél év alatt megduplázódtak, a szervezetnél dolgozók létszáma pedig a két és félszeresére duzzadt pár év alatt - írta a 24.hu. A Matolcsy György vezette jegybankban jelenleg már 1400-an dolgoznak, köztük olyan fontos személyek is, mint Polt Péter legfőbb ügyész lánya.

A CsabaPark további fejlesztésére nyert el forrást Békéscsaba

A CsabaPark rendezvényközpont további fejlesztésére nyert el 739 millió forintot a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretéből Békéscsaba - tájékoztatta az önkormányzat hétfőn közleményben az MTI-t. A forrásból felújítják a volt Trófea szálló épületét, irodákat, fogadóhelyet alakítanak ki az épületben. Csabai kolbász tematikájú élményparkot, 5,2 kilométeres tematikus erdei sétautat, valamint egy 3,5 kilométeres rekortán futópályát hoznak létre a Parkerdő területén, ahol a zöldfelületet is rendezik, utcabútorokat helyeznek ki, cserjesávot telepítenek.

Aktuális