A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Fideszes dübörgő gazdaság: 80 forintot drágul a kenyér, és a hús ára is emelkedik!

Az idén kevesebb gabona termett Európa-szerte, megnőtt a búza ára, ami a sütőipari termékeknél árnövekedést idézhet elő. Emellett a sertéshús és a húskészítmények is többe kerülhetnek ősztől - írta a Népszava hétfőn. A sertéshús előállításának költsége 70 százalékban a takarmány árán múlik, ezért a hús is drágul – mutatott rá a cikkben Menczel Lászlóné, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) titkára, aki szerint a takarmánygabona drágulását az ágazat szereplői nem tudják "lenyelni", kénytelenek lesznek magasabb átadási árért értékesíteni a jószágokat.

Lukács László György: A kórházakra és a rendelők igazgatóira ugrasztja az ÁSZ-t a kormány

A Kormány megint politikai bunkósbotként használja a függetlennek mondott Állami Számvevőszéket. Míg korábban a pártokra szabadította rá a szervezetet, most a kórházak és rendelők igazgatóira ugrasztja azt. A mai, az ÁSZ elnöke részéről megfogalmazott kritika teljesen világos, hogy azt a célt szolgálja, hogy nyilvános selyemzsinórt küldjenek azoknak az intézményvezetőknek, ahol éppen tisztogatni szeretne a Kormány.

A Fidesz-kormány által bevezetett rekordmagas ÁFA is oka, hogy Németországban kevesebbet kér a multi

Régi téma már, hogy vannak olyan áruk, amik nem csak hogy ugyanannyiba kerülnek Magyarországon mint a többszörös fizetéseket kínáló nyugati országokban, hanem kint akár még olcsóbbak is lehetnek. Az Index most újra elővette ezt a kérdést egy olvasói levelük nyomán: eszerint a hazánkban is ismert nagy drogériákban vannak olyan dolgok, például tusfürdők vagy borotvák, amiket itthon drágábban árulnak, mint a németeknél. 

Ha a Fidesznek tényleg fontos a magyar emberek biztonsága akkor a Honvédség pénzét, ne a Magyar Futball Akadémiának adja!

Ha a Fidesznek tényleg fontos lenne a magyar emberek biztonsága, akkor megszavazta volna a javaslatainkat, a védelmi költségvetés GDP 2%-ra való emeléséről, az érdemi katonai képességfejlesztések végrehajtásáról és az állomány helyzetének javításáról. Ezeket Németh Szilárd a többi fideszessel együtt gondolkodás nélkül elutasította. A honvédelem nemzeti ügy kell legyen, nem fideszes kft!

Jobbik: A devizahitelek semmisségét kimondó horvát bírósági ítélet egyértelmű utat mutat Magyarország számára is!

A svájci frank alapú hitelek semmisségét kimondó horvát bírósági ítélet egyértelmű utat mutat Magyarország számára is, kormányoldalról mégis rendre üres kifogásokba ütköznek felszólalásaink. Pedig a javaslataink között olyan tételek szerepelnek, mint a forintosítás a felvételkori árfolyamon való véghezvitele, és a jegybank nyereségének költségvetésbe invesztálása - hiszen így kerülhető el a forintosításon való nyerészkedés. Utóbbi összeget egyébként egy a károsultakat segítő alapba helyeztetnénk.

Aktuális