A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Mészáros Lőrinc 1,7 milliárdra becsült tendert vállal 2,3 milliárdért

Mészáros Lőrinc ismét baloldali milliárdos üzlettársával nyert el egy közbeszerzést. Az 1,7 milliárdra becsült munkát 2,3 milliárdért vállalták. A különbségből 8 ezer lakáskassza-szerződés éves állami támogatására futná. Farmos, Gönc, Ráckeve és Tápiószele települések ivóvízminőség-javítási programját végezheti el Mészáros Lőrinc cégbirodalmának zászlóshajója, a Mészáros és Mészáros Kft.,

Az EU parlament 25%-ban maximálná a Fidesz népnyúzó ÁFA-ját

Az Európai Parlament 25 százalékban maximálná a tagállamokban az általános forgalmi adó kulcsát; a képviselők a szerdai plenáris ülésen támogatták az áfaszabályok Európai Bizottság által javasolt reformjának jó részét is – közölte az EP sajtószolgálata szerdán. Az uniós parlament két jogszabálytervezetről szavazott. Az egyik az egységes piacon belüli kereskedelmet egyszerűsíti, elsősorban a kis- és középméretű vállalkozások számára.

Öt új üzletet nyit, 100 új munkahelyet teremt és újabb naperőművet helyez üzembe az ALDI

Tovább bővül az ALDI magyarországi hálózata: az áruházlánc országszerte öt új üzletet nyit, és ezáltal mintegy 100 új munkahellyel járul hozzá a hazai foglalkoztatás bővítéséhez. Öt új üzlettel bővül az ALDI hálózata Magyarországon: augusztus 30-án már megnyitotta kapuit az áruházlánc második egysége Szolnokon, a Széchenyi István körút 139. szám alatt. Szeptemberben 6-án pedig két új egységgel bővült a hazai hálózat: Kaposváron a Petőfi utca 56. szám alatt és Veszprémben, a Budapest út 20-28. szám alatti Veszprém Plázában nyílt egy-egy új áruház.

Durván emeli a kormány a sztrádamatricákat!

Nem elég, hogy a fizetéshez viszonyítva itt a legdrágább, még tovább emeli a FIDESZ-KDMP-s kormánya az autópálya díjakat! Október első napjától, hétfőtől 17 százalékkal drágul a heti sztrádamatrica - emlékeztet a Napi.hu. Hétfőtől 2 975 forint helyett 3 500 forintba kerül majd a heti sztrádamatrica. A több mint 7 személyes személyautók, például a kisbuszok tíznapos matricája októbertől szintén 18 százalékkal, 7 000 forintra drágul. Az autóbuszok matricája is drágább lesz: 15 500 forintba kerül októbertől, szemben az eddigi 13 385 forinttal, vagyis itt 16 százalékos a díjemelkedés.

Aktuális