A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Nébih: május végéig tilos keszegféléket kifogni

Hamarosan ívnak a keszegfélék, ezért április 16-án elkezdődik a garda, a domolykó, a jászkeszeg, a szilvaorrú keszeg, a paduc és a márna fajlagos fogási tilalmi ideje, ami május 31-én éjfélig tart - figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján. A hivatal arra is felhívja a horgászok és halászok figyelmét, hogy a fajlagos fogási tilalmi idő alá tartozó halakat, valamint azokat, amelyek beazonosítása nem egyértelmű, a fogást követően haladéktalanul és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe, akkor is, ha sérült, beteg vagy elpusztult.

Vodafone: jelentős fejlődés várható a kkv-k digitalizációjában

Noha a 90-es években a magyarországi telekommunikációs fejlődés a kis- és középvállalkozásoktól (kkv) indult el, a digitális technológiák integrációja csak lassan haladt a szektorban, a folyamat azonban a következő években jelentősen felgyorsulhat - mondta Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. Annak ellenére, hogy a kkv-szektor számára a digitális technológiák jelenthetnék a hatékonyság és a versenyképesség kulcsát, sok vállalkozásnál pont a megfelelő digitális kompetencia hiánya nehezíti az átállást - jegyezte meg Sere Péter, a KPMG infokommunikációs szektorért felelős igazgatója.

A Balatonnál lopják el az európai adófizetők pénzét Orbánék

Hogyan csapolják meg az európai adófizetők pénzét Orbán Viktor családja és barátai? - címmel közölt Keszthelyről riportot a Reuters. A világ egyik legnagyobb hírügynöksége  a Balaton-parti városban végbement változásokon keresztül világít rá, hogy a kormányfő és a mögötte álló vállalkozók miképpen részesülnek az EU-s támogatásokból. Orbán Viktor 3 milliárd dollárt tervez a turizmus fellendítésére fordítani 2030-ig, és ebből 1,4 milliárd dollárt a Balaton kap majd.

Karbonsemleges működés az ALDI Magyarországnál

Az ALDI nem csak a fogyasztói, de a fenntarthatóság iránt is elkötelezett, ezért folyamatosan azon dolgozik, hogy csökkentse a működéséből származó károsanyag-kibocsátásokat. Az ALDI felelősségteljes környezetpolitikájának egyik fontos célja, hogy az üzletekben következetes energia-megtakarítás mellett az üvegházhatású-gázok (ÜHG) kibocsátását is jelentős mértékben csökkentse. A légkör szén-dioxid- (CO2) és egyéb ÜHG -koncentrációjának túlzott megemelkedése számottevően hozzájárul a globális felmelegedéshez, de általános energia megtakarításokkal és a fosszilis tüzelőanyagok felhasználásának csökkentésével elkerülhető a levegő CO2-tartalmának további növekedése.

Újraalakítja a Jobbik az egészségügyi minisztériumot, ha kormányra kerül

A Jobbik az egészségügyi dolgozók bérének rendezését ígéri. Rig Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének 44 napja van, hogy hivatalában maradjon, a Jobbik választási győzelme esetén újraalakítja az egészségügyi minisztériumot.

Ezek a pártok nem akarják, hogy többet keressünk: FIDESZ, MSZP, LMP

Az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottsága tárgyalt a Jobbik béruniós javaslatáról. Az MSZP és az LMP nem vettek részt a bizottsági ülésen, a Fidesz pedig mondvacsinált indokokra és veszélyességre hivatkozva leszavazta a földrajzi bérkülönbségek megszüntetéséről szóló javaslatot. A Fidesz megint nem adott lehetőséget egy olyan javaslat megvitatására, amely Magyarország jövőjét befolyásolhatja.

Aktuális