A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Békéscsabán rendezték meg a „Krimit tud?” bűnmegelőzési témájú vetélkedő regionális elődöntőjét

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2018. október 4-én nyolcadik alkalommal rendezte meg a „Krimit tud?” című vetélkedőjét. A program célja, hogy a középiskolás fiatalok foglalkozzanak a bűnmegelőzéssel, megismerjék a leghatékonyabb bűnmegelőzési módszereket, valamint játékos formában elsajátítsák és használják a helyes viselkedési normákat. 

A versenyzők a televízióból már jól ismert „Beugró” című műsor tematikája alapján játszottak el például a helyes internethasználattal, az alkoholfogyasztás veszélyeivel, illetve az áldozattá, elkövetővé válással kapcsolatos szituációkat. A régiós megmérettetésre összesen kilenc, háromtagú csapat érkezett Békéscsabára Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyéből. A feladatok többségében a meghatározott kerettörténet lehetőségein belül improvizálniuk kellett a versenyzőknek. 

Az előadások többsége vidám és szórakoztató volt, a diákok pedig a színjátszás számos eszközét kihasználva mutatták be azt, hogy ők mit gondolnak egy-egy témakörről. A háromtagú szakmai zsűri – Kovács Edit, Czitor Attila, és Märcz Fruzsina színművészek - bűnmegelőzési és színészi szempontból is értékelték a csapatok teljesítményét. 

A versenyben első helyezést ért el a szentesi Horváth Mihály Gimnázium csapata, második helyen végzett a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium hármasa, míg a harmadik helyet a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma szerezte meg. A régiót az első két helyezést elért csapat fogja majd képviselni a 2018. november 15-én, Budapesten megrendezésre kerülő döntőn.

Aktuális