A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Az orosz hatóság körözte, a magyar rendőrök fogták el Lőkösházánál

A Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2018. szeptember 19-én elfogtak egy orosz állampolgárt. A férfi a lőkösházi vasúti határátkelőhelyen 14 óra 30 perckor belépésre jelentkező, Brassóból Budapestre tartó nemzetközi gyorsvonaton utazott. Ellenőrzésekor a határrendészek megállapították, hogy az orosz hatóság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.

A körözési rendszerben a szökés veszélyére vonatkozó figyelmeztetés szerepelt, illetve az, hogy a férfinál fegyver lehet. Fegyvert nem, de kést, több mobiltelefont és nagy összegű készpénzt találtak nála. A rendőrök a 38 éves S. Vladimirt előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, majd elfogásáról értesítették az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ SIRENE Irodáját. Az orosz férfit a Gyulai Rendőrkapitányság őrizetbe vette, tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Aktuális