A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Előzetesbe vágták a fiatalkorú eleki trafikrablót

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves eleki fiú letartóztatását, aki szombaton délután megkísérelt kirabolni egy Nemzeti Dohányboltot Eleken. A fiatalkorú gyanúsított 2018. szeptember 15. napján kora délután ittas állapotban bement az egyik eleki Nemzeti Dohányboltba vásárolni, majd hazament a lakására, ahol elhatározta, hogy a délután folyamán visszamegy a dohányboltba és kirabolja azt.

Elment egy barátjához, elkérte tőle a kerékpárját, illetőleg a barátja lakásából magához vett egy körülbelül 10 centiméter pengehosszúságú tompa élű kést és visszament a bolthoz. A dohánybolt melletti telekről a gyanúsított magához vett egy vascsövet is, amelyet végül nem vitt be az üzletbe. Nem sokkal 16 óra előtt egy fejére terített törülközővel lépett az üzlethelyiségbe és késsel a kezében az eladótól a kasszában lévő pénzt követelte.

Az eladó felismerte a gyanúsítottat, megpróbálta a cselekményéről lebeszélni, arra kérte, hogy ne csináljon hülyeséget, de a gyanúsított nem tágított, továbbra is a pénzt követelte, amikor pedig nem kapta meg, megpróbált benyúlni a kasszához. Ekkor a sértett megragadta a kezét, amit a gyanúsított gyorsan visszarántott és elmenekült az üzletből. A dohánybolt kasszájában a cselekmény elkövetésekor több, mint 1.300.000.-Ft készpénz volt.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt mert alappal feltételezhető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével vagy megsemmisítésével a bizonyítást megnehezítené. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte. A letartóztatás büntetés-végrehajtási intézetben kerül foganatosításra, informálta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

Aktuális