A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Rendőrségi hírek Békés megyéből

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök Újkígyóson, Békéscsabán és Füzesgyarmaton 

Újkígyóson, a Wesselényi utca és a Radnóti utca kereszteződésében, 2018. szeptember 14-én, 11 óra 15 perc körül összeütközött egy személygépkocsi és egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfi. A balesetben senki nem sérült meg, de az utóbbi jármű vezetőjénél alkoholfogyasztást jelzett a szonda. A rendőrök ezért az újkígyósi férfit előállították orvosi vizsgálatra és mintavételre. A férfi ellen ittas járművezetés gyanúja miatt büntető feljelentést tettek. Emellett szabálysértés miatt is indul eljárás vele szemben, mert nincsen jogosítványa.

Ezen kívül, 2018. szeptember 14-én, Békés megyében még két helyen intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt a rendőrök. Füzesgyarmaton, a Kossuth utcában, 5 óra 15 perc körül egy személygépkocsival közlekedő férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Miután további két mérés is megerősítette az ittasság gyanúját, a férfi vezetői engedélyét elvették.

Békéscsabán, a Derkovits sorról, 8 óra 30 perc körül állítottak elő a rendőrjárőrök szintén egy személyautó vezetőjét. Nála is három légalkoholmérés eredménye lett pozitív, ezért bevonták a jogosítványát.

Elfogás Békéscsabán, Szarvason és Pusztaföldváron, lopás gyanúja Gyulán

Békéscsabán, a Dobos István utca és a Gulyás utca kereszteződéséből, 2018. szeptember 14-én, 9 óra 15 perc körül előállítottak a rendőrök egy békéscsabai férfit. Személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a bíróság 2018. november 16-áig eltiltotta a járművezetéstől. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 61 éves férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt őrizetbe vette és három napon belül bíróság elé állíthatja. Az igazoltatásakor a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála, ezért a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt büntető feljelentést is tettek ellene.

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrjárőrei 2018. szeptember 14-én, 17 óra körül elfogtak egy szarvasi férfit. A 29 éves B. Zsolt a gyanú szerint egy szarvasi lakóház kerékpártárolójából akart ellopni egy lezárt kerékpárt. Az ott lakók észrevették ezt és visszatartották a férfit a rendőrök érkezéséig. A rendőrkapitányság lopás vétség miatt indított büntetőeljárást és őrizetbe vette a férfit.

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei 2018. szeptember 14-én, 7 óra 45 perc körül elfogtak egy pusztaföldvári férfit, akinek körözését a Gyulai Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja rendelte el. A 26 éves férfi a kijelölt időpontban nem kezdte meg a rá jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltését. A rendőrök Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2018. szeptember 14-én, 9 óra 45 perc körül elfogtak egy békéscsabai férfit, aki ellen a Gyulai Törvényszék adott ki elfogatóparancsot. Az 35 éves A. Tamást előállították a rendőr-főkapitányságra, majd értesítették a körözését elrendelő bírót.

Lezárt segédmotoros kerékpárt vitt el egy 21 éves vésztői férfi 2018. szeptember 14-ére virradóra, Gyulán, egy üzlet elől. Nem tudta beindítani, ezért a közelben hagyta. A Gyulai Rendőrkapitányság lopás vétség gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást, informálta portálunkat Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Aktuális