A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Összefogás a Békéscsabán élők és nyaralók biztonságáért

A polgárőrség Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programja keretében Békéscsabán a nyári időszakban is rendszeresen látnak el közös szolgálatot az önkéntesek a rendőrökkel. Az Országos Polgárőr Szövetség 2016-ban indította el a rendőrséggel közösen megvalósuló Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programját. Ennek keretében Békéscsabán a Városi Polgárőrség Egyesület, a Jaminai Polgárőr Egyesület és a Békéscsabai Ifjú Polgárőr Centrum Egyesület tagjai rendszeresen látnak el közös járőrszolgálatot a rendőrökkel.

A nyári időszakban kiemelt cél a rendezvényekre érkezők, a játszótereken, parkokban szabadidejüket töltő gyermekek, családok, valamint a strandon pihenők biztonságának erősítése. Az ifjú polgárőrök 2018. augusztus 9-én a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójával és rendőrjárőreivel az Árpád Fürdőben adtak tanácsokat a strandolóknak.

Képgaléria - Fotó: police.hu

Felhívták a figyelmet arra, hogy ne hagyjanak semmit parkoló autóik utasterében, mert a kis figyelmetlenségből nagy bosszúság lehet. Személyes dolgaikat, táskáikat, mobiltelefonjaikat mindenképpen vegyék ki a kocsiból, az ablakokat húzzák fel és a járművet zárják le, mielőtt a parkolóban őrizetlenül hagyják!

A strandon is vigyázzanak a dolgaikra! Ha társasággal vannak, valaki mindig ügyeljen a táskákra. Azzal, hogy törölközővel letakarják, nem védik meg telefonjaikat, pénztárcájukat, irataikat.

A tanácsok mellett a gyermekeknek a rendőrök hasznos információkat, a legfontosabb közlekedési szabályokat tartalmazó kiadványokat is ajándékoztak.

Aktuális