A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Egy nap, három ittas járművezető

Békés megyében az év első öt hónapjában a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek több mint 11 százalékát ittas járművezetők okozták. A rendőrség ellenőrzésekkel igyekszik kiszűrni a forgalomból a magukra és másokra is veszélyt jelentő szabálytalankodókat. Három férfit állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt 2018. július 9-én. Először, 12 óra 30 perc körül egy robbanómotoros kerékpár vezetőjénél jelzett ittasságot a szonda. A férfi a 44-es számú főúton közlekedett, Békéscsaba külterületén igazoltatták. Szintén Békéscsabán, a Dobos István utcában, 18 óra 50 perckor egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfinál lett pozitív a légalkoholmérés eredménye.

Ezután, 20 óra 15 perc körül Mezőberényben, a Kinizsi utcában egy személyautó vezetőjénél merült fel a gyanúja annak, hogy ittasan ült volán mögé. Mindhárom esetben a rendőrkapitányságon végzett mérések eredménye is pozitív lett. A rendőrök a férfiak ellen büntető feljelentést tettek és két esetben a vezetői engedélyt is bevonták. A Békéscsabáról, a Dobos István utcából előállított férfinak nem volt jogosítványa, így őt helyszíni bírság megfizetésére kötelezték, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. zászlós a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Békés megyében 2018-ban, az év első öt hónapjában a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek több mint 11 százalékát ittas közlekedők okozták. Ez az arány magasabb az országos átlagnál. Aki ittasan közlekedik, veszélyezteti magát, utasait és közlekedő partnereit is. A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség kéri, hogy mindenki tartsa be a szabályokat!

Aktuális