A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Egy nap alatt három szeszkazán miatt indult nyomozást zárt le a rendőrség Békés megyében

Békés megyében a rendőrkapitányságok 2018. június 22-én három ittas járművezetés gyanúja miatt indult nyomozást zártak le. Egy dombegyházi férfi robbanómotoros kerékpárral közlekedett 2018. május 26-án, Battonyán, a Köztársaság utcában, amikor igazoltatták. Egy szarvasi nőt 2018. június 10-én, Szarvason, a Csabai úton ellenőriztek a rendőrök, ő személygépkocsit vezetett. Egy nappal később, szintén Szarvason, a Csabai úton állították le a másik férfit, aki szintén személyautót vezetett.

A helyszíni, pozitív eredménnyel végződött szondáztatás után mindhárom járművezetőt előállították és két-két újabb légalkohol mérést végeztek náluk. Ezek a mérések megerősítették az ittasság gyanúját, a rendőrök ezért büntető feljelentést tettek ellenük, a két autós vezetői engedélyét pedig bevonták.

A rendőrkapitányságok 2018. június 22-én a dombegyházi férfi és a szarvasi nő esetében vádemelési, a szarvasi férfi ügyében pedig bíróság elé állítási javaslattal továbbították a büntetőeljárások iratait az illetékes járási ügyészségekre, informálta portálunkat Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet az ittas járművezetés veszélyeire. A nyár a baráti összejövetelek, rendezvények, fesztiválok időszaka is. Ha társasággal szórakoznak, mindig legyen valaki, aki vállalja, hogy nem iszik szeszes italt és vezet! A rendőrség kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen, mert ezzel növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, veszélyezteti magát, utasait és közlekedő partnereit!

Aktuális