A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Piás járművezetők buktak le Békéscsabán és Vésztőn

Áthajtott a záróvonalon egy kisteherautó vezetője 2018. június 20-án, 6 óra 30 perc körül Békéscsabán, az Orosházi úton. A szabályszegést látta két szolgálatot teljesítő rendőr és intézkedés alá vonták a jármű vezetőjét. A helyszíni légalkoholmérés alkoholfogyasztást jelzett a férfinál, ezért előállították a rendőrkapitányságra, ahol a további két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját. A rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene, a záróvonal átlépése miatt pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

Lovas kocsival közlekedett az a férfi, akit nem sokkal később, 8 óra körül ellenőriztek a rendőrök Békéscsabán, a Berényi úton. A helyszíni légalkoholmérés eredménye nála is pozitív lett, az alkoholfogyasztás gyanúját pedig a további mérések is megerősítették. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a férfit közigazgatási bírság megfizetésére kötelezte.

A gyanú szerint ittasan közlekedett az a férfi is, akit 21 óra után igazoltattak a Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei Vésztőn, a Klapka utcában. A férfi segédmotor-kerékpárral közlekedett, amikor a rendőrök megállították és légalkoholmérést végeztek nála. Mivel a szonda pozitív értéket mutatott, előállították a rendőrkapitányságra, ahol újabb két mérést végeztek. Az ittasság gyanúját ezek a mérések is megerősítették, ezért a rendőrkapitányság munkatársai büntetőfeljelentést tettek ellene. A férfinak vezetői engedélye sem volt, így szabálysértési eljárás is indult vele szemben, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. zászlós a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Aktuális