A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Gázt adott, amikor meg akarták állítani a rendőrök

Nem állt meg a rendőri jelzésére egy motorral közlekedő férfi Békéscsabán. A felelősségre vonást azonban így sem tudta elkerülni. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei 2018. június 11-én, 19 óra után Békéscsabán, az Orosházi úton le akartak állítani egy motorkerékpárral közlekedő férfit. A szolgálati autón bekapcsolták a megkülönböztető fény és hangjelzést, a férfi azonban nem állt meg. Hátra nézett, látta a rendőröket, de nem húzódott le, hanem gyorsított és a belváros felé hajtott. A rendőrök a motor tulajdonosának házához mentek.

A férfi otthon volt és azt állította, hogy a motorja szerelőnél van. A rendőrök kérésére felhívta a szerelőt, aki a motorral a házhoz hajtott. Az út helyett a járdán közelítette meg a tulajdonos házát. A 23 éves csabaszabadi férfi elismerte, hogy az este folyamán ő használta a motort. Több szabálysértést is elkövetett, ezért a rendőrök feljelentést tettek ellene, informálta portálunkat Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a balesetek megelőzése érdekében a szabálytalankodókat kiszűrje a forgalomból. A hirtelen gyorsító, irányt változtató, a megengedett sebességhatárt jelentősen túllépő motorosok a városi forgalomban balesetveszélyes helyzeteket idézhetnek elő. A rendőrség kéri a motorkerékpárral közlekedőket, hogy legyenek tekintettel közlekedő partnereikre! Közlekedjenek szabályosan és úgy, hogy a mozgásuk mások számára is kiszámítható legyen. A baleset-megelőzés legfontosabb tényezői maguk a járművezetők. Elsősorban rajtuk múlik, hogy elkerülnek, vagy szabálytalanságukkal előidéznek baleseteket.

Aktuális