A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

A körzeti megbízott vette észre, a betörést Battonyán, néhány óra alatt el is fogta a gyanúsítottat

Járőröző körzeti megbízott vette észre 2018. június 7-én, 13 óra körül, hogy betörtek egy lakatlan házba Battonyán. Azt tűnt fel neki, hogy az egyébként mindig becsukott nagykapu résnyire nyitva van. Bement az udvarra és látta, hogy a ház két melléképületének ajtaját felfeszítették. A rendőr értesítette a ház dombegyházi tulajdonosát, majd minden információt igyekezett összegyűjteni, ami kapcsolatban lehet a betöréssel. Két órával később Battonyán, a Vörösmarty utcában elfogta a lopással megalapozottan gyanúsítható férfit.

A 28 éves kevermesi H. János kihallgatásán elismerte, hogy 2018. június 6-án ő járt a ház udvarán. A melléképületekből edényeket és egyéb dolgokat vitt el, amiket eladott egy nőnek. Másnap reggel azért, hogy újra pénzt tudjon szerezni, visszament és porcelánokat lopott.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a kevermesi férfit lopás vétség elkövetésével gyanúsítja és ügyét a mielőbbi bíróság elé állítása érdekében gyorsított eljárásban dolgozza fel, informálta portálunkat Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Aktuális