A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Speciális gyermekotthon épül Pusztaottlakán

Húsz gyermek befogadására alkalmas speciális otthon épül a Békés megyei Pusztaottlakán 160 millió forintos európai uniós forrásból - közölte a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság az MTI-vel. Az otthon jövő év elejére készül el. A közlemény szerint a gyermekek nevelését, gondozását kisközösségekben biztosítják. A tervezett intézményben egy 8 és két 6 gyermeket befogadó lakóegység épül. A lakóegységekben 2-4 ágyas hálószobák, közös nappali és vele egy légtérben konyha-étkező, továbbá fürdőszoba, valamint nevelői szoba lesz.

Kialakítanak a többi között látogatók fogadására alkalmas helyiséget, terápiás célú foglalkozásokhoz, korrepetáláshoz szükséges csoportszobát és sportolásra alkalmas füves udvart is. Az otthonban 22 szakembert alkalmaznak majd, munkájuk ellátására kétszáz órás szakmai programban készítik fel őket. Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának akkori szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára tavaly július 25-én Békéscsabán beszélt arról, hogy Pusztaottlakán függőségekkel küzdő lányoknak alakítanak ki húszszemélyes speciális gyermekotthont.

MTI

Aktuális