A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

A gyakorlati megmérettetéssel folytatódott a Közlekedésrendészeti Verseny

Békés megyében, Gyulán és Békéscsabán zajlik a VIII. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny. A rendezvény második napján, 2018. június 6-án, Gyulán látványos felvonulással indult a program. A versenyző rendőrök szolgálati autókkal és motorokkal hajtottak végig a fürdőváros utcáin. A villogó, szirénázó járművek sorát sokan nézték, a járókelők, köztük az óvodába, iskolába igyekvő gyermekek szinte minden utcában integettek a rendőröknek.

Gyulán, a Vértanúk útján két ügyességi pálya várta a versenyen indulókat. Az autósok és a motorosok egymás után mentek végig a bóják között. Békéscsabán, a Petőfi utca – Andrássy út – Jókai utca kereszteződésében a karos forgalomirányítók megmérettetése zajlott. A rendőrök mozdulatait és azt, hogy a rendőri irányítás mellett hogyan halad a forgalom a kereszteződésben, rangos szakmai zsűri figyelte.

Képgaléria

Ennek tagjai voltak: Hazugáné Angyal Krisztina r. alezredes, az ORFK Titkársági Főosztályának kiemelt főreferense, Pausz Ferenc ny. r. ezredes, közlekedési szakértő, Takó Sándor ny. r. alezredes és Benkő Mihály, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezető-helyettese.

Emellett a Gyulán versenyző rendőrök a Vértanúk útján felállított sátorban, élő közvetítés segítségével követhették nyomon a békéscsabai történéseket. Az eredményhirdetés 2018. június 7-én lesz, akkor derül ki, hogy melyik csapat nyújtotta a legjobb teljesítményt a közlekedési rendőrök idei országos versenyén.

Aktuális