A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Fegyvereket rejtegettek Nagyszénáson és Orosházán

Békés megyében a rendőrség lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés gyanúja miatt őrizetbe vett két férfit. A NAV pénzügyőrei és revizorai az egyik férfi házánál illegális autószerelő műhelyt számoltak fel.

Fegyvereket, lőszereket foglaltak le egy illegálisan működő autószerelő műhelyben a rendőrök 2018. május 17-én, Nagyszénáson. A Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának jelzése alapján, az igazgatóság munkatársaival együtt tartottak házkutatást a garázsban, ami egy lakóházhoz tartozó melléképület. A pénzügyőrök és a revizorok egy jól felszerelt autójavító műhelyt találtak, ahol szerelőakna, szerszámok, emelőpad, ipari fúró és gépi emelő is volt.

Képgaléria - Fotó: police.hu

Egy személygépkocsi éppen javítás alatt állt, egy másik pedig az utcán várt a javításra. A vizsgálat során a házban lakó férfi a NAV munkatársainak elismerte, hogy a szakmája autószerelő, de elmondása szerint csak tartozás fejében javít autókat. Mivel adószám, bejelentés hiányában végzett adóköteles tevékenységet, akár 1 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal is sújtható. Az 55 éves férfi ellen büntetőeljárás is indult, mert a garázsban a rendőrök egy távcsöves puskát, egy flóbert pisztolyt és több mint ezer darab lőszert találtak. A férfi kihallgatásán azt állította, hogy a puskát és a lőszereket egyik orosházi ismerőse vitte el hozzá. Arra kérte, hogy tárolja azokat. A rendőrök a férfi ismerősének házát és annak melléképületeit is átkutatták.

A házhoz tartozó műhelyben fegyvereket, lőszereket és a fegyverek szereléséhez, átalakításához használható szerszámokat, gépeket foglaltak le. A fegyverek tartására egyik férfinak sem volt engedélye. A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkét férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. zászlós a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Aktuális