A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Sikkasztott és csalt egy takarékszövetkezeti vezető Békés megyében

A Békéscsabai Járási Ügyészség 4 rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és 1 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt kezdeményezte egy 44 éves férfi előzetes letartóztatását, aki sikkasztással és csalással négy sértett részére közel 60 M Ft kárt okozott. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetésének idején egy megyebeli takarékszövetkezet vezető beosztású dolgozója volt.

A gyanúsított a pénzintézet egyik ügyfelétől egy korábbi hitel végtörlesztésére, míg három másik ügyféltől részjegy vásárlására vett át jelentősebb összegeket készpénzben, azonban az átvett összegeket – közel 55 M Ft-ot – nem a meghatározott célra, hanem a saját céljaira fordította, annak egy részét játékfogadásra használta fel. 

Az egyik ily módon megkárosított ügyféltől saját célra kölcsön is kért 4,6 M Ft-ot, de ennek visszafizetésére reális lehetősége nem volt, az nem is állt szándékában. A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még fel nem tárt bizonyítási eszközök megsemmisítésével vagy a sértettek befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte, informálta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

Aktuális