A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Albán embercsempészt fogtak el a rendőrök Mezőhegyes közelében

Békés megyében a rendőrök elfogtak egy férfit, aki autójában akarta továbbvinni a néhány órával korábban Magyarországra illegálisan érkezett élettársát. A Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2018. május 8-án, 22 óra 15 perc körül, Mezőhegyes külterületén ellenőriztek egy személygépkocsit, amelyben egy albán testvérpár utazott. A két férfi közül az egyiknek az élettársa órákkal korábban illegálisan lépte át a magyar-román államhatárt Battonya térségében.

A nőt keresték, akit fel akartak venni az autóba. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya a 35 éves M. Valjan ellen embercsempészés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Az albán nőt, akit korábban, Battonya közelében elfogtak a rendőrök, a hatályos visszafogadási egyezmény alapján 2018. május 9-én átadják a román hatóságnak, informálta portálunkat Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Képünk illusztráció!

Frissítés:

A kirendeltségen megtörtént az albán embercsempész meghallgatása, majd a magyar rendőrök 2018. május 9-én, 7 óra 10 perckor átadták a román hatóság képviselőinek.

Aktuális