A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Megnyitott a XX. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál Gyomaendrődön

Verőfényes napos idő köszöntötte a jelenlévőket Gyomaendrődön a XX. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál megnyitóján. Fél tizenegy előtt köszöntötték a jelenlévőket, ahol elsőnek Toldi Balázs Gyomaendrőd város polgármestere mondott rövid köszöntőt. A polgármester üdvözölte a megjelent vendégeket és a jelenlévőket, majd beszédében elmondta, hogy ahogy azt a húszas szám is jelzi, nagyon régre nyúlik vissza ennek a fesztiválnak a története, és történelme.

Ez alatt a 20 év alatt nagyon sok minden történt itt Gyomaendrődön, és nagyon sok minden történt ezzel a fesztivállal. Rengeteg helyszínkeresés, helyszínváltoztatás, programkeresés, programváltoztatás, de úgy gondolom az, hogy 20 éve itt tud, lenni ez a rendezvény az azt jelenti, hogy ez a fesztivál életképes és fejlődőképes.

Dr Latorcai János az országgyűlés alelnöke beszédében kiemelte:

A mostani fesztiválban vagy kiállításban nem csak az a lényeg, hogy megismerjük azt a kínálatot, amelyet itt elsősorban a kézműipari tevékenység kapcsán sajtokban és túróban az országban rendelkezésre áll, hanem az is hogy a kísérő rendezvények megmozgatják az embereket, vidékről nagyon sokan idejönnek, megismerkednek az itteni emberek munkaszeretetével vendéglátásával. Elviszik a jó hírünket és biztosítják azt, hogy Gyomaendrőd híre ma már mindenütt ismert az országban. Nem csak erről a fesztiválról, hanem arról a számos más rendezvényről is amelyik évről évre idevonja az embereket.

Ezt követően Dankó Béla országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket, majd útjára indította a XX. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált Gyomaendrődön.

Képgaléria - Fotó: Erdős Csaba

Aktuális