A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Vezetéstechnikai tréninggel segítették a motorosokat a szakemberek

A jó idő beköszöntével egyre több motoros veszi elő a téli hónapokra leállított járművét. A balesetmentes közlekedés alapfeltétele, hogy a motorkerékpárok kifogástalan műszaki állapotban legyenek. Fontos, hogy a motorok vezetői és utasai használjanak védőfelszerelést, tartsák be a közlekedési szabályokat. A rendőrség kéri a motorkerékpár-tulajdonosokat, hogy még a szezon elején vizsgálják át, vizsgáltassák át járműveiket! A hibák javítását szakemberek végezzék. Szükség esetén gondoskodni kell a gumiabroncsok és az izzók cseréjéről. Mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel hajtsanak, tartsanak biztonságos követési távolságot!

Képgaléria - Fotó: police.hu

Hosszabb kihagyás, így például a téli időszak után, ajánlott felfrissíteni a vezetéstechnikai tudást. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalom-ellenőrző Alosztályának motoros rendőrjárőrei 2018. április 14-én, Békéscsabán, a Békés Megyei Kormányhivatal rendezvényén tartottak tréninget és igyekeztek hasznos tanácsokkal ellátni a motorosokat.

A résztvevőknek egy manőverpálya is segített abban, hogy gyakorolják a kanyarodást, a fordulást, a szlalomozást. Az eseményen több mint 60 motoros vett részt, akik az ittasságot szimuláló „részeg szemüveget” is kipróbálhatták, tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Aktuális