A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Vádat emelnek a piás sofőr ellen

A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, mert úgy vezetett, hogy előtte alkoholt ivott. Ittasan vezetett és közlekedési balesetet okozott egy férfi 2017. december 29-én, Nagyszénáson. A 24 éves békéscsabai F. György a Bartók Béla utcában tehergépkocsival nekiütközött egy személyautónak, nekilökte azt egy villanyoszlopnak. Személyi sérülés nem történt, a tehergépkocsi vezetője felajánlotta az autósnak, hogy kifizeti a kárát, csak ne hívjon rendőrt. A férfi ezt nem fogadta el, értesítette a rendőrséget. Baleset Nagyszénáson, 2017. december 29-én. Az intézkedéskor F. Györgynél ittasságot jelzett az alkoholszonda.

Ellenőrzésekor az is kiderült, hogy a Békéscsabai Rendőrkapitányságon, szintén ittas járművezetés gyanúja miatt, már folyamatban volt ellene egy büntetőeljárás, amely azután indult, hogy 2017. november 26-án, Békéscsabán autójával kerítésnek ütközött.

Abban az eljárásban a rendőrség kezdeményezte a Békéscsabai Járási Hivatalnál a férfi vezetési jogosultságának szüneteltetését. Miután az igazságügyi szakértő megállapította, hogy ittasan vezetett, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vádemelést javasolt F. György ellen. A nagyszénási baleset után az Orosházi Rendőrkapitányság is szakértőt rendelt ki, a vizsgálat eredménye ezúttal is igazolta az ittasság gyanúját. A 2018. február 9-én lezárt nyomozás iratait a rendőrség a korábbi eljáráshoz hasonlóan vádemelési javaslattal továbbította az Orosházi Járási Ügyészségre, informálta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Aktuális