A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Nem volt bátorsága feloszlatni magát a végegyházi testületnek

A polgármesteren kívül, senki nem akarja újra megmérettetni magát Végegyházán. Nem merte feloszlatni magát a végegyházi testület, hiszen így oda a zsíros állás némely képviselőnek. Továbbá újabb hazugságokkal árasztották el a közvéleményt az érintettek nem beszélve arról, hogy csőcseléknek nevezték azt a közel 300 embert, aki megjelent az előző testületi üléseken és azokat akik, nem tudtak vagy nem mertek eljönni, írja közleményében Vajda Norbert Végegyháza polgármestere.

Vajda Norbert polgármester közleménye!

Közlemény! Sajnálatos dolog, hogy a település képviselői az elmúlt időszak eseményei után is semmibe veszik a lakosság akaratát és nem oszlatta fel magát a testület! Ezen felül újabb hazugságokkal árasztották el önöket, arról már nem is beszélve,hogy csőcseléknek és tovább nem is részletezem minek nevezték azt a közel 300 embert, aki megjelent az előző testületi üléseken és azokat akik, nem tudtak vagy nem mertek eljönni! 

Bizonyára önök is megkapták és én is olvastam a képviselő testület múlt heti kiadványát, amiben sajnos megint nem az igazság jelent meg. Ugyan úgy félretájékoztatják benne önöknek, mint tették azt a 2014-es és a 2017. évi választási kampány során is. Az egykor valóban rabló politikát folytató képviselő testület állításával ellentétben, nem 40 millió forinttal adta át áprilisban a hivatalt, hanem pontosan 31 272 000 forinttal ezt az összeg szerepel az átadási jegyzőkönyvben is, mellette a nem elhanyagolható 5,5 millió forint adósággal, ami csak azért szerepel benne, mert az átadás folyamán sikerült észrevenni egy papír halmaz közepén. 

Mint ahogy az is tény, hogy az elmúlt hét folyamán kaptam meg az értesítést a Békés Megyei Rendőrkapitányságtól, hogy a nyomozást megindították Cséfán János képviselővel szemben, sikkasztás vétsége alapos gyanúja miatt. Persze még hosszasan lehetne sorolni a földbérleti szerződéseken keresztül a saját kft. közpénzből történő finanszírozásáig a listát, de ez már mindenkinek a könyökén jön ki, úgy gondolom. A településre érkező pályázati pénzekkel kapcsolatban pedig a meglátásom, hogy az lett volna a szégyen, ha a kistérségbe érkező több milliárd forintból nem jutott volna Végegyházára is. 

Szinte minden településre érkeztek uniós forrásokból az elmúlt években 100 milliós nagyságrendű pályázati pénzek! Egy biztos, ahogy eddig is megpróbáltam megakadályozni minden település ellenes tevékenységüket, úgy ezután sem lesz ez másképpen, de ez csak önökkel sikerülhet! Most a Január 22-én tartandó testületi ülésen elkezdjük tárgyalni a 2018. évi költségvetést, ahol majd megpróbálják a torkunkon lenyomni, hogy támogassuk márciusban az ADA Gondozó Nonprofit kft. 6 millió forinttal. Újra közpénzből akarják gyarapítani saját vállalkozásukat! Azt gondolom ez tűrhetetlen és tudom,hogy önök is ezt gondolják, mert már kinyilvánították az előző üléseken, fórumokon! 

Minden jóérzésű lakost arra kérek jöjjön el az önkormányzathoz és nyilvánítsák ki véleményüket, mert a legfontosabb, hogy a lakosság összetartson! Ne engedjük a képviselőknek, hogy keresztül nézzenek rajtunk, mert mi vagyunk a lakosság a többség! Meg kell mutatnunk nekik,hogy van kitartás bennünk és nem fogjuk feladni és ki fogunk tartani egymásért, mert ha nem tesszük akkor visszatér a félelem és eltaposnak minket, ahogy azt tették eddig is! Egy egész ország figyel most Végegyházára és támogat bennünket a küzdelmünkben. Már ennek köszönhető az is, hogy a képviselő testület minden ártó szándéka ellenére, nem kell csökkentenünk a közmunkaprogramban foglalkoztatott helyi lakosok számát. 

Mivel ez ügyben is nem várt segítséget kaptunk, amelyről a január 22-i nyilvános testületi ülés keretében többek közt tájékoztatást tartok. Ezt ígértem és minden lehetőséget kihasználok, majd ezután is településünk érdekében! Végegyházán egy új korszak vette kezdetét, de hogy ez mielőbb kitudjon teljesedni, ahhoz a folyamatosan település és lakosság ellenes terveket szövögető és már a jövőjét máshol tervező képviselő testületet, mielőbbi lemondásra kell kényszerítenünk és egy új választáson demokratikus úton eldöntheti a lakosság, hogy melyek azok a képviselők és polgármester akivel a jövőt elképzelik! 

Ebben kérem ismételten az önök segítségét és január 22-én, 17 órakor az újabb nyilvános testületi ülésen kérem minél nagyobb számban jelenjenek meg a Polgármesteri hivatalnál. Tudom, hogy nem fogunk beférni de a jelenlét a fontos! Eddig és nem tovább!

Vajda Norbert polgármester

Aktuális