A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

Elfogtak egy román nőt, aki autójában a Magyarországra illegálisan érkezett élettársát vitte

Békés megyében a rendőrök elfogtak egy nőt, aki autójában a Magyarországra illegálisan érkezett élettársát vitte. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának rendőrei 2018. január 19-én, 7 óra 45 perc körül, Mezőhegyes külterületén ellenőriztek egy személygépkocsit, amelyben ketten ültek. Az autót egy román állampolgárságú nő vezette és egy albán férfi utazott vele.

A nő 2018. január 18-án, az esti órákban az egyik közúti határátkelőhelyen érkezett Magyarországra. Élettársa órákkal később illegálisan lépte át a magyar–román államhatárt, a nő a határ közelében vette fel. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya a 30 éves N. Ecaterina ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Az albán férfit a magyar rendőrség a hatályos visszafogadási egyezmény alapján 2018. január 19-én átadja a román hatóságnak, informálta portálunkat Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Aktuális