A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Ön az „Elfogadom” gombra kattintással, beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.

Elfogadom

A szarvasi fideszes polgármester, előre megkapta a Mikulás 3,5 milliós ajándékát

A Mikulás a három hét múlva esedékes évi hajrá előtt tett egy bemelegítő utazást Szarvasra, és, ha már arra járt, vitt is egy 3,5 millió forintos csomagot a polgármesternek, írja az Alfahír. A Békés megyei város képviselőtestületének csütörtöki ülésén utolsó napirendi pontként "teljesítmény ösztönzést" szavazott meg Babák Mihály fideszes polgármesternek, Hodálik Pál alpolgármesternek.

A településvezető 3,5 millió, helyettese pedig 1,5 millió forintot kapott a csizmájába.

Hodálik egyébként is elég jó évet zárhat, hiszen júniusban "társadalmi megbízatásból" főállásba került át, így 235 ezres tiszteletdíja 488 ezerre emelkedett, amely mellé képviselői fizetését is felveheti.

A tegnapi ülésen döntöttek arról is, hogy a város intézményeinek és gazdasági társaságainak vezetői is kéthavi illetményüknek megfelelő "ösztönzést" kapjanak "magas színvonalon" végzett munkájuk jutalmaként. E magas színvonalat ékesen bizonyítja, hogy az önkormányzatnak májusban

több mint 80 millió forintot kellett visszafizetnie,

mert egy KEOP (Környezet és Energia Operatív Program) keretében elnyert pályázati összegből olyan járműveket és eszközöket vásároltak, amelyekre a kiírás nem vonatkozott.

A jutalmakra a testületben egyébként csak a jobbikos Gajdos Attila voksolt nemmel, egy civil színekben bejutott képviselő pedig tartózkodott. Az MSZP-s városatya, Földesi Zoltán az országosan már egyre szebben körvonalazódó együttműködés jegyében

simán megszavazta a "teljesítményösztönző" milliókat.

Szarvason egyébként nincs új a nap alatt, hiszen

Babák 2015-ben 2,5, 2016-ban 3,2 millió forintos jutalmat kapott.

Alfahír

Aktuális